Известие

Collapse
No announcement yet.

Откраднат сензор на парктроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AHAHu Покажи съобщение
    Колега , не съм сигурен , но като разгледах в нета сензорите ми се видяха абсолютно еднакви.

Иначе да се похваля , в четвъртък вечерта си поръчах 2 сензора от този българин в ebay и днеска ми пристигнаха - т.е. за 2 дена с безплатна доставка . К'во му плащаш , ся остана да видя кога ще ги слагам ...
    Колега имаш ли някакъв телефон на тази фирма от кадето си си купил сензорите, че от вчера ми е умрял един и луднах да търся ...
    мерси предварително.
    AR 156 2.0 TS еx
    AR 159 jts 2.2

Comment

Отбой вече си поръчах парктроник сензор по телефона. Номера за контакт е 0888607355, ако е необходим на някой.
      Last edited by Phanter; d.m.y г., 13:10.
      AR 156 2.0 TS еx
      AR 159 jts 2.2

Comment

АНАНu братчед, кажи честно, работи ли новия сензор?

гледам днес някой ми е старателно измил пак сензорите отзад, явно се е върнал да се пробва пак. или някой си прай ташак с мене, ма ако го добарам, на ташаци ше го напраа!
        Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Първоначално публикувано от voododoll
          АНАНu братчед, кажи честно, работи ли новия сензор?

гледам днес някой ми е старателно измил пак сензорите отзад, явно се е върнал да се пробва пак. или някой си прай ташак с мене, ма ако го добарам, на ташаци ше го напраа!
          Здравейте , днес дойде време да се похваля с отремонтиран парктроник. Днеска с бащата сложихме 2-та датчика,които поръчах от ebay . И всичко си тръгна , както си трябва - предният и задният парктроник работят , единствено ми направи впечатление , че като се движа назад и отпред отчита препятствие на пресекулки . Но това не ме притеснява , защото пък отчита достатъчно добре .

П.С. Ако смяташ да сваляш задната броня ,трябва да знаеш , че има болтове точно под задните фарове и други ,които се намират отдолу между ауспусите
          sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

Моята кола няма заводски парктроник затова си купих от ебей китайски с 4 сензора и ЛЕД екранче. Боядисаха ми ги с точния свят на колата и от няколко месеца го возя в багажника, щото не знам къде могат да ми го сложат читаво.
            Може ли някой да ми препоръча майстор за тая работа?

Comment

Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
              Моята кола няма заводски парктроник затова си купих от ебей китайски с 4 сензора и ЛЕД екранче. Боядисаха ми ги с точния свят на колата и от няколко месеца го возя в багажника, щото не знам къде могат да ми го сложат читаво.
              Може ли някой да ми препоръча майстор за тая работа?
              Ебаси сложното.
              Дупчиш, слагаш, прекарваш малко кабели, връзваш и готово.
              Всеки ще ти го сложи.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Едва ли е толкова лесно,колкото казваш....
                Някой да има представа къде се намира куплунгът на този парктроник?При мен ще се окаже лоша връзка,и предполагам,че с малко контактен спрей ще стане.Говоря за заден парк асист.
                Peugeot 406 Coupe
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Колега, куплунгът се намира под кората, на която се намира ключалката за багажника. Свалянето е лесно - махаш болтовете, които виждаш , махаш уплътнението и внимателно издърпваш нагоре, ако не си разбрал, ми пиши да ти покажа със снимки
                  sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

Не,това е абсолютно достатъчно,благодаря ти много!
                    Peugeot 406 Coupe
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Някой със съвети за сваляне на задната броня? Да търся някъде срики болтове, които я държат? И колко горе-долу отнема като време процедурата по разглобяване/сглобяване?
                      При мен някой "доброжелател" уикенда е набутал единия сензор навътре.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Свалят се стоповете под тях има болтове отвива се долната част на подкалниците и в средата на бронята отдолу има болтове
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Благодаря. Това валидно ли е за комбито?
                          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Ще трябва да го лепиш - не сензора, а държача му.
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Да, уикенда ще си поиграя явно.

Comment

Така...Както се бях зарекъл, уикенда се захванах да сваля задната броня - нищо сложно, стига човек да има време, желание и нерви. Първо се свалят задните стопове ( държат се на три шпилки захванати с гайка). Под стоповете има по два винта които се развиват, подкалниците всеки има по 4винта, развиват се, след което има още два точно отдолу под бронята ( единя се пада пти трглича) - те се развиват най-трудно. Бронята ислиза, откачат се буксите са осветление на задния номер. Поне при мен датчиците на парктроника се държат на нещо като щипки (което ме води на мисълта, че не е оригинален, но както и да е), едната щипка се беше поотчупила. Залепих я, фиксирах датчика и след това бронята по обратния ред - всичко около час и половина, без да бърза човек.
                                Ето тук е обяснено и с картинки:
                                http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...er-159-sw.html

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...r-removal.html

Comment

Working...
                                X